by admin

Share

by admin

Share

In deze blog gaan we het hebben over een van de meest belangrijke stoffen om binnen te krijgen voor talloze gezondheidsvoordelen: omega 3 vetzuren!

Misschien heb je wel eens gehoord van EPA, DHA en DPA.. Dit zijn cruciale omega 3 vetzuren die ons lichaam nodig heeft, en die te vinden zijn in vette vis zoals haring, zalm, sardientjes, makreel. Maar wat zijn de voordelen van deze vetzuren eigenlijk?

Daar komt ie:

-> Verbeterde hersenfunctie: onze hersenen bestaan grotendeels uit vet en DHA alleen al maakt zo’n 25% van het totale vet in onze hersenen uit. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan EPA en DHA kan dus helpen bij het verbeteren van onze cognitieve functies zoals geheugen, concentratie en reactietijd. Dus als je ooit vergeetachtig bent, is het misschien tijd om wat meer zalm in je dieet op te nemen!

-> Verminderd risico op hart- en vaatziekten: EPA en DHA zijn ook goed voor ons hart! Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vetzuren kan helpen bij het verlagen van het triglyceridengehalte in ons bloed, het verminderen van ontstekingen en het verlagen van de bloeddruk. Dit alles kan bijdragen aan het verminderen van ons risico op hart- en vaatziekten.

-> Ontstekingsremmend: EPA, DHA en DPA hebben allemaal sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Chronische ontstekingen worden geassocieerd met verschillende ziekten, waaronder artritis, obesitas en kanker. Door het consumeren van voldoende omega 3 vetzuren kan je dus bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in je lichaam en het bevorderen van de genezing.

-> Goed voor onze ogen: DHA is een belangrijk onderdeel van de retina in onze ogen. Een tekort aan DHA kan leiden tot oogaandoeningen zoals maculadegeneratie en droge ogen syndroom. Door het consumeren van voldoende EPA, DHA en DPA kan je de gezondheid van je ogen ondersteunen en het risico op deze aandoeningen verlagen.

-> Verbeterde stemming: last but not least, EPA en DHA kunnen ook helpen bij het verbeteren van onze stemming! Onderzoek heeft aangetoond dat deze vetzuren kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van depressie en angst. Dit komt doordat ze een rol spelen bij de productie van neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine.

Nu kan je veel vette vis gaan eten zoals zalm, haring, makreel om aan deze waardes te komen, maar in praktijk zijn er maar weinig mensen die dit op dagelijkse basis doen. Een goede optie is dan om dagelijks een goede kwaliteit visolie in te nemen. Zo krijg je in ieder geval je noodzakelijke dagelijkse dosering van EPA, DHA en DHA binnen.

Maar wacht even…┬á Voordat je naar de winkel rent om omega 3 visolie te kopen, moet je wel weten waar je op moet letten bij het kopen van visolie. De meest belangrijke factor om op te letten is de TOTOX-waarde. TOTOX is een maatstaf voor oxidatie in visolie. Hoe hoger de TOTOX-waarde, hoe meer geoxideerd de visolie is, en hoe minder effectief en zelfs schadelijk het kan zijn voor je gezondheid. Je wilt dus een visolie-supplement met een lage TOTOX-waarde.

Een fijn product wat ik zelf al meer dan 4 jaar gebruik is de wilde arctische zalmolie van Arctic Blue. Deze heeft een van de laagste TOTOX-waarden van alle visolie-supplementen op de markt. Dit komt omdat de zalm wordt gevangen in de wilde wateren van Noorwegen en onmiddellijk na de vangst wordt verwerkt. Er wordt geen warmte of chemicali├źn gebruikt in het productieproces, waardoor de olie zijn natuurlijke kwaliteit behoudt en rijk blijft aan EPA, DHA en DPA. Het is een duurzaam en verantwoord geproduceerd product zodat jij een hoge dosering EPA, DHA, en DPA binnenkrijgt zonder je zorgen te maken over schadelijke stoffen.

Ik kies altijd voor de frisse citroensmaak versie van de zalmolie waarbij je ook helemaal geen vissmaak proeft. Ondanks dat ik wel van vis houdt, hoef ik die smaak niet altijd (zeker niet in de ochtend) in m’n mond te hebben ;-). Maar ook ideaal dus als je helemaal niet van vis houdt!

Mocht je deze zalmolie ook willen testen, check even deze website: https://www.arctic-blue.com/winkel/omega-3/omega-3-vloeibaar/wilde-arctische-zalmolie

en krijg met met deze kortingscode 15% korting op je bestelling ;-): fba98c9f_15

Related Posts