Depressie

Een depressie is een psychische aandoening die wordt gekenmerkt door een aanhoudend gevoel van somberheid, verlies van interesse in activiteiten en een laag gevoel van eigenwaarde. Mensen met een depressie kunnen zich moe, hulpeloos, hopeloos en nutteloos voelen. Deze gevoelens kunnen zo ernstig zijn dat ze het dagelijks functioneren belemmeren, zoals werk, school, relaties en zelfzorg.

Er zijn verschillende vormen van depressie, waaronder:

Major depressive disorder: Dit is de meest voorkomende vorm van depressie en wordt gekenmerkt door een aanhoudende sombere stemming, verlies van interesse en plezier in activiteiten, veranderingen in eetlust en slaap, vermoeidheid en een laag zelfbeeld.

Dysthyme stoornis: Dit is een vorm van depressie die minder ernstig is dan major depressive disorder, maar wel aanhoudend en chronisch is. Mensen met dysthyme stoornis ervaren langdurige symptomen van somberheid en weinig energie.

Postpartum depressie: Dit is een depressie die optreedt na de geboorte van een kind. Het wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen en stress van het opvoeden van een kind.

Seizoensgebonden depressie: Dit is een depressie die optreedt tijdens de wintermaanden, wanneer er minder daglicht is. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht.

-> Orthomoleculaire therapie richt zich op het optimaliseren van de voedingsstoffenbalans in het lichaam om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor de optimale werking van het lichaam en de hersenen. Onderzoek toont aan dat bepaalde voedingsstoffen kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van depressie. Orthomoleculaire therapie kan helpen bij het corrigeren van een disbalans in deze voedingsstoffen om de symptomen van depressie te verminderen.

Hypnose kan bijdragen aan het oplossen van depressie door het verminderen van stress en angst en het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde en zelfbeeld. Hypnose kan helpen bij het veranderen van negatieve gedachten en overtuigingen die bijdragen aan depressie, en kan ook helpen bij het identificeren van onbewuste problemen/trauma’s die bijdragen aan depressie.

Een combinatie van orthomoleculaire therapie en hypnose is een krachtige behandeling voor depressie. Het kan helpen bij het verminderen van symptomen, het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn, en het identificeren en oplossen van onderliggende problemen die bijdragen aan de depressie.